Kembali

Assalamualaikum

Dah lame sangat tira tak jengah blog tira ni. Dah berhabuk bagai dah. Busy sikit la, sekarang dah masuk sem  5. Sem last, bertambah la susah subjeknye kan itupun sebaik tira dah buat short course utk subject account. Lega lah sikit kan, dapat la focus pada subjek yg lain.

Nak ditambah lagi, mase mule daftar kolej utk sem ni biasa la mesti tira dgn kwn kwn pegi beli barang kan.  Selesai beli barang, tira nak angkut la barang2 yg tira tumpang dkt rumah sewa kwn tira.  Dah dekat sangat dah nak sampai rumah sewa tu tiba2 bunyi gedeganggggg yg entah dtg dari mane pun tira tak tahu la kan. Rupa2nya kerete sewe tira tu dah dilanggar oleh motor. Aishhh, mujur lah tak kene tira sbb tira duduk kat dgn tempat yg dia langgar tu.

Dah sedar yg kita org excident ape lagi. Kelam kabut berhentikan kereta dan terus tgk akak yg langgar kerete tu.  Akak tu tak cedera teruk, mate dia lebam sikit sbb dia pakai helmet yg zaman dulu dulu punye. Entah la, tira tak tgk pun helmet dia sbb dah cuak sgt mase tu.  Mmg tak dpt nak di gmbrkan lah. 

Alhamdulilah kami semua tak ade apa apa, tuan kerete sewe tu baik sgt sampai sanggup tolerate utk kurangkan kos motor tu.  Sekarang semua dah settle dan perkara ni mmg tira tak dpt lupakan.  Mmg jadi pengajaran, berhati hati lah di jalan raya.



Jadual kelas :) tangkap secara manual jep. heheh



Takkan bace je ? Komen lah sekali :)

2 white rose(s):

eyeshield said...

teruknye eksiden,
nasib baik korang takde pape,nmpk sngat slah kakak 2,jrang org lnggar tepi keta,blh elak,kakak 2 angau la 2..hahaha :D

Nurathirah Ahamad said...

@eyeshield hehe, mungkin la tgh angau kan. Kalau tgk betul2 memang akak tu salah sebab langgar kiteorg tapi disebabkan kiteorg melintas , kene la bayar jugak kan. Syukur semua dah settle :)

Copyright © All Rights Reserved TILIN-TILIN-TYRA.BLOGSPOT.COM Design and Edit by ANN MOHD