Rindu!

Assalamualaikum

Sekolah?  Sekolah merupakan medium untuk kita belajar dan mengenali apa itu ilmu.  Mase kita pergi sekolah dulu mesti kita terfikir-fikir kenapalah mak ayah kita sibuk marah ataupun tak bagi kita ponteng sekolah kan.  Kita juga selalu minta supaya masa cepat berlalu sebab kita tak nak lagi pakai uniform sekolah yang bagi kita sangat membosankan serta merimaskan.  Kita duduk tak sabar untuk menghitung detik-detik untuk masuk ke IPTA.  Bila dah masuk form five tu lagi tak sabar nak tinggalkan sekolah.

Tapi......
Sekarang ini bila dah masuk ke IPTA rase rindu sangat nak belajar balik dengan cikgu-cikgu kat sekolah. Rindu nak pakai uniform sekolah semula. Rindu nak dengar loceng sekolah.  Rindu nak salin-salin dekat white board.  Rindu nak beratur kat perhimpunan sekolah.  Rindu nak sambut sukan tahunan sekolah(padahal tak aktif pun).  Rindu nak kena marah dengan cikgu kalau tak siapkan homework. Aishhh, semua perkara yang biase buat kat sekolah tu Tira rindu sangat.  Dekat IPTA ni lain cara belaja, lain cara buat kerja, dan tak ade dah uniform.

Tira rindu sangat dengan semua benda yang Tira pernah buat dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Wangsa Maju Seksyen 2 dan Sekolah Kebangsaan Taman Sri Rampai.  Kalau masa tadika Tira tak berapa ingat sangat la. Hehe :)

Kat bawah ni Tira nak share gambar kenangan Tira mase sekolah dulu.  Semuanya mase sekolah menengah sebab tade soft copy untuk gambar sekolah rendah dulu.

Mase form 3, masing-masing comot sangat :) comel

 Kenangan mase latihan untuk persembahan kemerdekaan :)









 Berkawan baik since form 1 lagi dan still contact sampai sekarang :)









With Atul and Khairunisah.  Lame tak hangout dengan Atul, rindu.







First time pegang bendera. Takot sangat, Alhamdulilah terpilih ke pingkat Kebangsaan :)

 Kami berempat duduk sebaris mase form 5 dan duduk depan sekali. hewhew~

With Safina :) Rindu Fyna sangat.  Walaupun rumah dekat tapi jarang dapat jumpe. 







 Empat budak nakal :)




My Anis Kalisa. Bestfriend since 14 years old. Love you LISA hot. Ahaaakss.

Alia' Mastura :) Friend since 13 years old.

Khairunisah my bestfriend since 14 years old.

Rindu Izreen sangat.  Last jumpe mase jamuan perpisahan pengawas dulu je.

 Ini merupakan gambar kami selepas dua tahun tamat sekolah :)






Takkan bace je ? Komen lah sekali :)

2 white rose(s):

eyeshield said...

lainnya muka tira,ingat adik dia tadi comel~ :)

Nurathirah Ahamad said...

@eyeshield muka tira nampak lain sebab budak lagi kan mase tu and comot sangat pulak kan :D

Copyright © All Rights Reserved TILIN-TILIN-TYRA.BLOGSPOT.COM Design and Edit by ANN MOHD